Gündem

ZAM GELİYOR!

Motorine Zam Geliyor!

26 Eylül 2024
1 gün önce

Uluslararası piyasalardaki talep endişeleri akaryakıt fiyatlarında da değişkenliğe neden oluyor. Ham petrol stoklarındaki düşüş motorinde zammın habercisi oldu. Motorin fiyatlarında bu gece yarısından itibaren 90 kuruş artış bekleniyor.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin, motorin ve LPG fiyatları da değişkenlik göstermeye devam ediyor. Uluslararası piyasalardaki talep endişeleri akaryakıt fiyatlarında da değişkenliğe neden oluyor. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatlarındaki değişim, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Ham petrol stoklarının azalması motorinde zammı beraberinde getirdi. Salı günü benzin fiyatlarına gelen 1 lira 20 kuruşluk zammın ardından bir zam haberi de motorin için geldi.

YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

Akaryakıt sektörü kaynaklarından alınan bilgiye göre, motorin fiyatlarında cuma gününden itibaren geçerli olmak 90 kuruş artış bekleniyor. Cuma gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda yapılacak zamma birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 42,64 TL, Ankara'da 43,09 TL, İzmir'de 43,62 TL seviyesine yükselecek. Denizli'de de motorinin litre fiyatı ortalama 43,84 TL'den satılacak.

Benzin fiyatında ise bir değişim beklenmiyor. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 42,72 TL, Ankara'da 43,07 TL, İzmir'de 43,53 TL seviyesinde bulunuyor. Denizli'de benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak 43,77 TL'den satılıyor.

En İlgi Çeken Haberler