Gündem

GELİN BAŞI İZİNLE YAPILACAK

Gelin Başı İzinle Yapılacak

16 Temmuz 2024
3 ay önce

Ticaret Bakanlığı kararı ile berber ve kuaförler haftanın bir günü izin yapacak. Denizli’de erkek berberleri uzun süredir pazar günü dükkan açmıyordu. Uygulama kapsamında güzellik salonları ve kadın kuaförleri de bu günü tatil ilan etti. Hafta sonu saç yaptıracak gelin ve damatlar odadan izin alacak.

Ticaret Bakanlığı aldığı kararla ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Bakanlık illerde tatil gününü sektör temsilcilerine bıraktı.

Denizli’de valilik önderliğinde, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Denizli Ticaret Odası’nın birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında berber, kuaför ve güzellik salonlarının Pazar günü kapalı olmasına karar verildi. Esnaf Odaları Birliği ve DTO’nun önerdiği teklif valilik kararı ile yürürlüğe girdi.

BERBERLER ZATEN KAPATIYORDU

Denizli’de uzun süredir Denizli Berberler Odası tarafından alınan karar gereği erkek kuaför ve berberleri dükkanlarını Pazar günleri açmıyordu. Yeni uygulama odaya kayıtlı erkek berber ve kuaförleri için durumu değiştirmeyecek. Daha önce odaya kayıtlı olmayan ve hafta sonlarını diledikleri gibi değerlendiren işletmeler de artık kapatmak zorunda kalacak.

Diğer yandan bu güne kadar hafta sonları açık olan güzellik merkezleri ve kadın kuaförleri de valilik kararı ile birlikte Pazar günü kapalı olacak. Ancak Pazar günleri düğün ya da nikah randevusu olan gelin ve damatlar, odadan izin alarak saçlarını yaptırabilecek.

DAMAT VE GELİN RANDEVUSU OLANLAR ODADAN İZİN ALACAK

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç de yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2024 tarihinde Ticaret Bakanlığı'nın verdiği karar doğrultusunda erkek berberi, bayan kuaförü ve güzellik salonlarının haftada 1 gün kapanması kararının Denizli Valiliği tarafından erkek berberlerinin pazar, bayan kuaförü ve güzellik salonlarının salı günü olarak karar verildiğini hatırlattı.

Oda Başkanı Güleç, "Sizlerden gelen yoğun istek ve talep doğrultusunda Denizli Valiliğine yapmış olduğumuz girişimlerle birlikte Denizli Valiliğimiz bu kararı değiştirerek Erkek Berberi, Bayan Kuaförü ve Güzellik Salonlarının 21.07.2024 itibari ile Pazar Günü kapatılmasına karar vererek bu kararı onaylamıştır. Bu Tatil hususatında Pazar günü Gelin ve Damat randevusu olan üyelerimizin odamızdan izin almaları gerekmektedir. Tüm meslektaşlarıma ve Denizli halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.


En İlgi Çeken Haberler