Gündem

NECİP FİLİZ İSTİFA ETTİ

Necip Filiz İstifa Etti

18 Eylül 2024
1 gün önce

Denizli OSB’de yeni başkan ve görev dağılımının belirlendiği toplantı öncesi eski başkanvekili Necip Filiz’in yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

Yakalandığı kanser hastalığı ile uzun süre mücadele ettikten sonra yaklaşık on gün önce hayatını kaybeden Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu’nun ardından yönetim kurulu bugün toplanarak yeni başkanını ve yeni görev dağılımını tamamladı.

Toplantı öncesi Denizli OSB Başkanvekilliği görevini yürüten Necip Filiz’in istifa ettiği öğrenildi. Uslu’dan boşalan koltuğa yedek listeden Mehmet Çalışkan getirilirken, Filiz’in istifası ile boşan koltuğa ise İsmail Aslan oturdu. Yönetim kurulu bu toplantıda başarılı iş insanı Derya Baltalı’yı Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına getirdi.

İSTİFAYA İLİŞKİN DETAY YOK!

Filiz’in istifa nedeni ise kamuoyuna açıklanmadı. Bazı kaynaklar başkanvekilliği görevinin verilmemesi üzerine istifa ettiğini ileri sürdü. Ancak istifa eden Necip Filiz’den nedenine ilişkin bir açıklama gelmedi.

Filiz aynı zamanda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) yönetim kurulu üyeliğini de yürütüyordu. Siyaset camiasının da yakından tanıdığı Filiz önce belediye meclis üyeliği ardından Ak Parti il başkan yardımcılığı görevlerini yapmıştı. 2015 yılında Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanı olarak görevlendirilen Filiz bu görevi 2021 yılına kadar sürdürmüştü.

En İlgi Çeken Haberler