MİLLİ MÜCADELE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI
Milli Mücadele’nin ve Denizli Vakası’nın kahraman şehitleri, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği törenle İlbadı Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anıldı.
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ilimizde Milli Mücadele Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlediği etkinlikte tüm Milli Mücadele ve Denizli Vakası şehitleri İlbadı Mezarlığı’ndaki kabirleri başında dualarla anıldı.
Anma programına Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Mütevelli Heyeti Başkanı İsmet Abalıoğlu ile şehit ailelerini temsilen Metin Saydal, Suat Kuyumcu, Yavuz Dalaman, Bekir Urganlıoğlu ve Muammer Kardeş katıldı.
Tören, katılımcıların Mehmet Gazi Türbesi’nde bir araya gelmesiyle başladı. İl Müftü Yardımcısı Semih Keskin ve müftülük personeli müezzin ve imam hatiplerin eşlik ettiği törende türbede dualar okundu.
Ardından, Milli Mücadele kahramanı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin kabri ve Denizli Vakası sırasında Demirci Efe tarafından katledilen şehitlerin mezarları ziyaret edildi. Prof. Dr. Turgut Tok, her bir kabrin başında dönemin tarihî süreciyle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
İlbadı Mezarlığı’ndaki anma programının ardından saat 12.20’de Bayramyeri Camii’ne geçilerek Mevlid-i Şerif dinlendi. Aynı saatlerde Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Denizli Vakası ve tüm Milli Mücadele şehitleri anısına lokma hayrı yapıldı.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.