Park ceplerini uzun süre meşgul eden araçlara 2 bin 953 lira ceza uygulanacak. UKOME’nin aldığı karar sürücülere, cep otoparkların bulunduğu caddelere asılan pankartlarla duyuruldu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi kısa süre önce; kaldırılan cep otoparkı uygulamasını yeniden getirdiğini duyurmuştu. DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ücretli park uygulamasının kaldırılmasının faydadan çok zarar getirdiğini, sürücülerin işlerini görebilmeleri için yapılan düzenlemenin uzun süreli parklarla ciddi sorunlara yol açtığını açıklamıştı.
Bu amaçla belediyeye ait 5 otoparkta bir saatlik parktan ücret alınmayacağı, araçlarını bir saatten uzun tutan sürücülerden ücret alınacağı duyurulmuştu.
Kentin bazı caddelerinde cep otopark hizmeti yeniden başladı. Bu alanlar sınırlı süreli park alanı olarak tanımlandı. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı bir kararla geçici park alanlarında bir saatten uzun süre araçlarını bırakan sürücülere ceza uygulaması getirdi. Sürücüler 60 dakikayı aşmaları durumunda 2 bin 953 lira idari para cezası ödeyecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, UKOME’nin kararını kentin muhtelif caddelerine astığı pankartlarla sürücülere duyurdu.