Denizli’nin Çivril ilçesinde yıllardır sarraflık yaptığı belirtilen bir kişinin, müşterilere ait emanet altın ve ziynet eşyalarıyla ortadan kaybolduğu iddiası büyük yankı uyandırdı. Çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu olay, ilçede tedirginliğe neden oldu.
Dükkan Açılmayınca Gerçek Ortaya Çıktı
İddiaya göre yaklaşık 30 yıldır sarraflık yapan S.Ç., kendisine emanet edilen altınlarla birlikte ortadan kayboldu. Cuma gününden bu yana iş yerinin kapalı olması üzerine durumdan şüphelenen vatandaşlar emniyete başvurdu.
Kasadaki Altınlar Devlet Güvencesine Alındı
İhbarlar üzerine iş yerinde inceleme yapan ekiplerin, içeride bulunan yaklaşık 25-30 kilogram altını muhafaza altına alarak adli emanete teslim ettiği öğrenildi.
150 Kilo Altınla Yurt Dışına Çıkış İddiası
Soruşturma kapsamında elde edilen ilk bilgilere göre S.Ç.’nin yaklaşık 150 kilogram altınla yurt dışına çıktığı değerlendiriliyor.
Uluslararası Arama Süreci Başlatıldı
Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli hakkında kırmızı bülten çıkarılması için süreç başlatıldı.
Mağdurlar İş Yeri Önünde Toplandı
Olayın duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş sarraf dükkânı önünde toplanarak gelişmeleri yakından takip etti. Mağdurlar, emanet ettikleri altınlarını geri alabilmek için yetkililerden çözüm bekliyor.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirtirken, mağdurların da hukuki süreç başlatmaya hazırlandığı ifade edildi.